Logo Frans Agro

Winkel Putte

Vandaag gesloten

Winkel Kampenhout

Vandaag gesloten

Historiek

1993

Anno 1993 zijn we na overname van het familiebedrijf Denis Frans – Van Immerseel begonnen als handelaar in aardappelen, kolen en meststoffen. 

2000-2003

Vanaf 2000 zijn we ons meer en meer gaan richten op de toelevering aan land- en tuinbouwbedrijven.

Na onze uitbreiding in 2003 kwam hier ook de toelevering aan tuinaanlegbedrijven bij en een kleine winkel voor de hobbytuinder en een gamma hobbyvoeders.  Door deze uitbreiding konden wij ons gamma verruimen en werden wij stilaan een gevestigde waarde in de toelevering aan tuinaanlegbedrijven, boomkwekerijen, groendomeinen en niet te vergeten de particuliere tuinliefhebber.  Door ons ruim aanbod en ruime openingsuren breidde ons cliënteel van tuinaanleggers alle weken uit.  Wij konden hen dan ook een totaalpakket van producten uit voorraad aanbieden en dit zonder lange wachttijden.

2011

In 2011 konden we onze winkel in Putte verder uitbreiden. Hierdoor kregen we een winkeloppervlakte van 600m² met een overdekt magazijn van wel 1000 palletplaatsen.

Samen met ons extern magazijn van 800 palletplaatsen hebben we zo voldoende plaats om onze meststoffen, strooizout en houtpellets in voldoende grote hoeveelheden op te slaan zodat we in piekperiodes niet met stockbreuk geconfronteerd worden.

Ook het aanbod van technische tuinproducten, handgereedschap en bulkproducten konden we hierdoor uitbreiden.

In 25 boxen hebben we 8 soorten schors, 6 soorten bodemverbeteraars en substraten en 11 soorten grind en lava op voorraad.

2015

In januari 2015 ging ons gloednieuw afhaalmagazijn te Kampenhout-Sas open. Hier hebben we op een terrein van  10000 m² meer plaats om onze bulkproducten te stockeren.

Naast 13 soorten schors en 23 soorten grind, mengen we hier ook al onze substraten en technische bulkproducten. Dit kunnen we overdekt doen waardoor we steeds droge en zuivere producten kunnen aanbieden.

Door de gunstige ligging van dit magazijn besparen we veel tijd en kilometers voor het leveren naar onze klanten in de regio Leuven-Brussel.

Bovendien is de site bijna volledig energie neutraal, de zonnepanelen zorgen voor de productie van de elektriciteit voor zowel de verwarming via warmtepomp als voor het opladen van de heftruck, keer- en kuismachines en de laadpaal voor EV.

Bouw nieuwe opslagloods in de industriezone Klein Boom te Putte. Hier komen de volle vrachten pallet goederen binnen rechtstreeks van onze leveranciers.
Met een opslagcapaciteit van 3060 europaletten kunnen we van hieruit dan makkelijk onze 2 winkels en klanten bevooraden.
Door installatie van zonnepanelen in combinatie met warmtepomp en gesloten ventilatiesysteem is deze loods ook energie neutraal en hebben we zelf elektriciteit over voor onze laadpaal voor EV.

https://toyota-forklifts.be/klant-cases/frans-agro-kiest-voor-een-totaalconcept-van-toyota-material-handling/
 

 

Door de bouw van ons nieuw opslagmagazijn in Klein Boom kregen we de mogelijkheid om onze winkelruimte in Putte te vergroten en te verbeteren.
Waardoor we nu over een mooie winkelruimte van 1000 m² beschikken. Ook de balie/kassa werd vergroot zodat zowel klant als medewerkers meer plaats en ruimte krijgen.